Kdy pořídit dítěti první odrážedlo a jak by mělo vypadat

Odrážedlo je skvělým způsobem, jak se děti mohou naučit udržovat rovnováhu, koordinovat pohyby a posilovat svaly. Jako majitel cyklo obchodu a manžel dětské fyzioterapeutky bych rád sdílel několik tipů, kdy je vhodné pořídit dítěti první odrážedlo a jaké vlastnosti by mělo mít.

Kdy pořídit odrážedlo

Obecně lze doporučit pořízení odrážedla dětem ve věku cca 12 měsíců do 2 let. V této fázi se děti začínají učit chodit a stabilně stát, což znamená, že jsou připraveny na aktivitu, která vyžaduje rovnováhu a koordinaci.

Hlavní znaky připravenosti dítěte na odrážedlo:

  • Schopnost chodit: Dítě by mělo být schopné samostatně chodit a udržovat rovnováhu.
  • Zájem o pohyb: Pokud si všimnete, že vaše dítě rádo běhá, skáče a je aktivní s různými hračkami, je to dobrý signál, že je připraveno na odrážedlo.
  • Dostatečná velikost: Před nákupem odrážedla zkontrolujte, zda dítě dosáhne nožičkami na zem, aby si mohlo odrážet.

odrážedlo 3

Jak by mělo odrážedlo vypadat

Při výběru odrážedla dbejte na následující charakteristiky:

  1. Vhodná velikost: Odrážedlo by mělo být takové, aby dítě mělo k zemi pohodlný dosah s oběma nohama. Nastavitelná výška sedla je velkou výhodou, protože odrážedlo může "růst" s dítětem.

  2. Lehká konstrukce: Vyberte odrážedlo, které je lehké, aby dítě snadno manipulovalo s váhou a mohlo se rychle učit pohybovat.

  3. Bezpečnostní prvky: Zajistěte, aby odrážedlo mělo bezpečnostní gripy s rozšířenými konci a sedátko se zvýšenou zadní částí. Tyto dvě věci minimalizují riziko zranění a pádu z odrážedla.

  4. Správná konstrukce: Zde platí obecné doporučení - čím užší v zadní části, tím lepší. Z hlediska správného vývoje kyčlí jsou lepší odrážedla, která jsou kvůli stabilitě širší v přední části a užší v zadní, jako například FabricBike Walker.
  5. Materiál: Odrážedla mohou být vyrobena z různých materiálů, jako je dřevo nebo plast. Dřevěná odrážedla jsou obvykle stabilnější, zatímco plastová mohou být lehčí a snadněji přenosná.

  6. Design a barvy: Děti milují jasné barvy a zábavné designy. To může motivovat dítě k častějšímu používání odrážedla a učení se.

Závěr

Pořízení prvního odrážedla je zásadním krokem ve vývoji vašeho dítěte. Pomáhá rozvíjet motorické dovednosti, posiluje svaly a přináší radost z pohybu. Dbejte na to, aby bylo odrážedlo bezpečné a odpovídalo velikosti a schopnostem vašeho dítěte. S odrážedlem si vaše dítě užije spoustu zábavy a zároveň se naučí důležité dovednosti, které mu pomohou v dalším vývoji.

Jak pokračovat:

Jakmile vaše dítě z prvního odrážedla vyroste (to poznáte tak, že už bude mít nadměrně skrčené nožky a při odrážení už nebude mít dostatečně komfortní pohyb), což je většinou kolem dosažení druhého roku věku, je na čase přemýšlet o odrážedle větším Zde doporučujeme už aby mělo ideálně 12" nafukovací kolečka a opět co nejlehčí hmotnost, jako například odrážedla BRN Flash

odrážedlo 1

×